GOLD PARK RESİDENCE

ORTAK YAŞAM KURALLARI VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

ORTAK YAŞAM KURALLARI VE UYULMASI GEREKEN STANDARTLAR

 
Ortak yaşam kuralları ve uyulması gereken standartlar kapsamında Kat Mülkiyeti Kanunu olarak bilinen ‘’site yönetimi kanununun’’bütün maddeleri burada da geçerlidir ve yasal olarak uyulması zorunludur
 
1-Kat malikleri ve kiracıları veya bağımsız bölümü (başka sıfatla) kullananlar, bağımsız bölümlerinde veya site ortak alanlarında diğer kat maliklerini rahatsız edecek nitelikte toplantılar tertip edemezler. Gürültülü hareketlerde bulunamazlar. Özellikle televizyon, radyo vd. müzik aletlerini komşuları rahatsız edecek şekilde gürültülü kullanamazlar, tadilat ve tamirat yapamazlar.
 
2-Bağımsız bölümlerinin; balkon, pencere veya teraslarından hiçbir şekilde halı vb. şeyler silkemezler, su dökemezler, çöp atamazlar, binanın dış cephesine veya dıştan görülebilecek yerlerine ve bahçelerine çamaşır, TV anteni, klima dış ünitesi vb. dış görünüşü bozacak şeyler asamazlar.
 
3-Balkon ve Teraslarda mangal vb şeyler yapılamaz.
 
4-Bağımsız bölümlerini, ahlaka ve adaba aykırı sayılacak bir şekilde kullanamazlar, kullandırtamazlar, kiraya veremezler.

5-Site geneli, Blok dahili ve balkonlarda yüksek sesle konuşmak, bağırmak, müzik sesi ve diğer her türlü gürültü kirliliği yasaktır.Ayrıca komşuları rahatsız edici şekilde evlerde ses yapmak daire içi ve daire dışı merdivenlerden koşarak ve atlayarak inmek yasaktır.

6-Balkonlardan dışardaki kişi ve çocuklarla bağırarak iletişim kurmak,site içinden balkonlarda oturanlarla yüksek sesle iletişim kurmak yasaktır.

7-Altı yaşından küçük çocukların yanlarında ebebeynleri olmadan olumsuz bir durumla karşılaşma risklerinden dolayı site içinde yalnız dolaşmaları yasaktır.

8-Site ortak alanlarında çimlerde futbol ve basketbol oynanması, çocuk parkı ve dinlenme tesisinde yüksek sesle konuşmak, bağırmak, argo kelimeler kullanmak yasaktır.

9-Çocuk Parkı; Sadece 1-12 yaş arası çocukların yaşlarına uygun ilgili oyuncakları kullanması gerekmektedir. Çocuk parkı kamera ile izlenmekte olup, yanlış kullanım ve zarar verilme olayları tespit edilmesi halinde ilgili sakine gerekli zarar kanun yolu ile rücu edilecektir.

10-Site geneli kamera ile her alan izlenmekte olup, gayrimenkul ve ortak alanlar ile site sakinlerinin araçlarına ve eşyalarına verilen zararlar kamera ile tespit edilerek ilgili kat malikine yasal olarak rücu edilecektir.

11-Yürüyüş Yolu ve Site Ortak Alanları; sakinleri rahatsız etmeyecek şekilde yürüyüş amaçlı kullanılmalıdır ve o alanlara kabuklu yemiş, sigara izmariti vb. atılmaması gerekmektedir.

12-Balkonlardan sarkan saksılar, çamaşırlıklar vb. ile uydu antenleri, reklam afişleri kaldırılacak ve kesinlikle balkondan dışarı sarkan veya çıkıntı olan hiçbir şey olmayacaktır.

13-Balkonda asılı olan çamaşır vb; dışarıdan görüntü çirkinliğine sebebiyet verecek şekilde olmaması gerekmektedir. Halı, yolluk, sofra bezi, yatak vb. balkon veya camdan sarkıtılamaz, silkelenemez.

14-Site geneli ortak alanlarda veya daire içi-balkon vb. yerlerde diğer site sakinlerini rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmak veya tartışmak, kavga etmek, argo kelimeler kullanmak kesinlikle yasak olup, tespiti halinde referans yasa ve kanunlar kabahatler kanunu gereği gerekli cezai uygulamalar için ilgili birimlere konu havale edilecektir.

15-Site Yönetim Kurulu (SYK) kararı olmadıkça, binanın; ön, arka ve yan cephelerine, bağımsız bölümlerinin pencere, balkon veya teraslarına dışarıdan görünen veya dışarı sarkan levha ve tabela asamazlar. Pencere, balkon veya terasları, binanın genel görünüm ve güzelliğini bozacak şekil veya renkte boyayamazlar, kapatamazlar, kapı açamazlar, balkon, imara uygun giriş alanları dışında ek giriş yeri yapamazlar. Bu tür işler site yönetim kurulunun yazılı izni ile yapılabilir. Siteye ait imar projesine aykırı hiçbir değişiklik yapılamaz, aksinin tespiti halinde ilgili kurumdan yapılan aykırılığın giderilmesine dair denetim ve aksiyon alınması talep edilebilecektir.

 16-Araçlarında zarar olduğunu ve bu zararın site içinde olduğunu gören site sakinlerinin saat aralığını belirterek yazılı olarak müracaatını site yönetimine iletmesi üzerinekamera sisteminde inceleme yapılarak tespit edilen kayıt cd ile başvuru yapan site sakinine teslim edilecek olup, başvuru sahibi bu görüntü kaydıyla zarar verenlere karşı dava açabilecektir.